Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

PROJECTES  

 

Ball de la Mare de Déu de la Candela

Valls

El projecte es centra en la recuperació de l’antic ball parlat dedicat a la mare de déu de la Candela, advocació que cada deu anys se celebra amb les festes extraordinàries de les Decennals. El ball es basa en el text original de Marc Fusté i Olivé, popularment conegut com Marquet de la Dona.

La proposta compta amb el suport directe de l’Ajuntament de valls, a través de la fundació de les Festes Decennals de la Mare de la Candela. Alhora és notable la implicació que tenen diferents entitats de la ciutat de Valls, en especial el Grup de Teatre Principal de Valls, d’acord amb altres col•lectius com ara la mateixa Parròquia de Sant Joan, on es representarà el ball els dies 3, 4 i 5 de febrer del 2011.

L’ objectiu principal d’aquest projecte és fer reviure i promoure el Ball de la Candela de Valls, a més de:


•Divulgar el seu patrimoni tradicional
•Projectar i dinamitzar culturalment les seves danses tradicionals – el ball parlat-
•Establir cada any la realització del Ball de la candela, durant la festivitat de la Mare de déu de la Candela, el dia 2 de febrer.
•Generar identificació ciutadana incorporant mecanismes de participació ciutadana, tant en la composició, com en les diferents etapes preparatòries. La voluntat és que sigui un Ball del poble, i per tant amb la participació, creació, interpretació, realització i col•laboració de tots els vallencs i vallenques.

Valls
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona