Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIĶ
2008
 

 

FESTES 

 

BALL PARLAT DE SANT ROC  DE ViLABELLA

VilaBella 23 D'AGOST DE 2008


Video: El ball parlat de Sant Roc
  Vídeos publicats:
·
El ball parlat de Sant Roc
·
Entrevista amb el director Lluis Graells
·
Presentaciķ del ball parlat de Sant Roc

Ālbums de Fotografies publicats:

Torna el Ball parlat de Sant Roc de Vilabella

L’any 2006 i a iniciativa d’un seguit de veïns és va impulsar la creació d’el ball parlat de Sant Roc, el qual narra la història de la festa votada del municipi de Vilabella.

Els fets es remunten a l’any l.885 quan va tenir lloc el rebrot colèric més important a les comarques tarragonines i a Vilabella ocorregué un cas , que és el que es narra en el Ball de Sant Roc, on una veïna va ser capaç de mobilitzar tot el poble per votar un sant perquè protegís el poble de la còlera. Per votació popular va quedar proclamat Sant Roc com a protector del poble. Al poc temps es va donar per acabada la epidèmia i es va celebrar el primer ball parlat de Sant Roc.

Al 2007 des del programa Tallers per la Festa es començà a treballar per poder portar a terme el projecte. Es realitzaren tallers de confecció de vestuari i interpretació per finalment representar el segon Ball Parlat que va ser tot un éxit.

Enguany els organitzadors s’havien proposat consolidar la festa i per aquest fi s’organitzà un nou taller d’interpretació i posada en escena a càrrec d’en Lluís Graells.

El passat 23 d’agost va tenir lloc la representació del tercer Ball Parlat de Sant Roc a l’Hort de Badia, marc incomparable per la celebració d’aquesta festa, on es van poder veure els fruits del treball fet al taller.

Unes 400 persones van poder gaudir de l’espectacle, on hi ha van participar diferents entitats del poble. Tots ells van oferir unes interpretacions molt lloables i una posada en escena molt remarcable d’una festa que se’ns dubte podrem tornar a veure l’any vinent.

Triant a Sant Roc
Vista del públic
 

Salutació final

 

Tallers per a la Festa - Lleida