Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIÓ
2008
 

 

FESTES 

 

Recuperació dels balls dels 12 mesos

27 setembre de 2009 i 5 de gener de 2009 - Reus

Reus Reus

Amb  gran  expectació  el  passat  27  de setembre i el 5 de gener, es va  estrenar  el  Ball  dels  Dotze  Mesos.  A proposta del Ball de Gitanes i  Galeres de Reus, amb el suport de l’IMAC, dins el programa Tallers per la   Festa, coordinat per FUSIC dins dels programes del Centre de Promoció per  a la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Aquest  ball representa els mesos de l’any i del pas del temps, les dotze persones  ballen al voltant d’un altre integrant, que representa el temps que  porta una barba blanca de quatre metres, una túnica blava i una capa amb estrelles que actua com a metàfora del cel.

reus

Aquesta és la temàtica del d’aquest nou ball que no es representava després que es deixés de fer a principis del segle XIX. El nou element festiu es troba fora del seguici de la festa major i està previst que a partir d’ara surti el dia de cap d’any, per tal de fer referència a la fugacitat del temps, representada a través de simbologies mensuals.

El ball s’ha recuperat íntegrament i també s’ha creat una part d’innovació,amb una nova melodia musical, composada per Dani Carbonell, per cercavila i un nou disseny dels vestits on cadascuna porta un element referència al vestit per relacionar-los amb un mes concret, com el de la quaresma pel mes de març, o de la verema pel mes de desembre.

Reus
Llegiu la notícia publicada a Reus Digital
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida