Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?
   :: Projectes
   :: Recursos
      ·Tallers
      ·Professionals
   :: Festes
   :: Entitats
   :: Recull de Premsa
   :: Edicions anteriors
   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Un mar vivent

28 de Juny de 2009 - L’Hospitalet de l’Infant


Video: Un mar vivent
  Vídeos publicats:
·
Un mar vivent
·
Entrevista amb Pilar Bo, taller de vestuari i Imma Toledo, grup de teatre.
·
Entrevista amb MªTeresa Boquera, regidora de cultura de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós

Àlbums de Fotografies publicats:

· Reportatge de la festa

· Moments abans

(Les fotografies dels àlbums es poden descarregar)

Dins els actes de Sant Pere, el passat 28 de Juny es va celebrar la primera edició de la Festa d’Un Mar Vivent d’Hospitalet de l’Infant.

Foto de la festa
Prop d’unes 320 veïns formaven part de la representació de la llegenda que rememorà la història de l’Hospital del Coll de Balaguer i la llegenda del Cavall de Mar.

El procés de creació d’aquesta festa es va iniciar a principis del 2008. A partir de documentació històrica del municipi i la llegenda del Cavallet de Mar es va elaborar una dramatúrgia amb l’assessorament de l’artista plàstic i escenògraf Francesc Moreno, amb tots els components festius imprescindibles per a una dramatúrgia de carrer: música, cercavila, dansa, percussió, foc, teatre...

 

Tots ells pertanyen a diverses entitats de la vila que formen part del teixit associatiu del municipi. Aquests col·lectius han estat els veritables protagonistes de la festa gràcies a la seva implicació i participació.
L’Hospital de l’Infant Pere i Blanca d’Anjou va servir per recollir i alimentar els pobres al lloc del Coll de Balaguer. També, com a lloc de defensa i guarda, donava aixopluc als viatgers en un lloc de pas obligat per l’antiga via Augusta, camí ral de Tortosa.
Els bandolers del voltant i els pirates atacaven de tant en tant els hospitalers i, un dels llocs preferits per fer-ho, va ser la costa situada al peu del Coll. Des d’aquest punt, s’escampaven els pirates sembrant l’espant i l’alarma entre els habitants de masies i poblets.

Més tard es van programar els tallers necessaris per poder posar en peu aquesta dramatúrgia: taller de construcció del vaixell, taller de teatre de carrer, taller de dansa, taller de vestuari i taller de percussió, gestionats per FUSIC dins el programa Tallers per a la Festa.

  Vaixell i pirates /> </td>
             </tr>
             
             <tr>
              <td colspan=

Prop de 2.000 persones s’aplegaren a la plaça Berenguer d’Entença i varen poder gaudir de l’espectacle, un petit homenatge a la memòria històrica de la vila, convertit en una celebració que quedarà instaurada dins el calendari festiu de l’Hospitalet de l’Infant.

El cavallet de mar

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
Un mar vivent
·
Entrevista amb Pilar Bo, taller de vestuari i Imma Toledo, grup de teatre.
·
Entrevista amb MªTeresa Boquera, regidora de cultura de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona