Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?
   :: Projectes
   :: Recursos
      ·Tallers
      ·Professionals
   :: Festes
   :: Entitats
   :: Recull de Premsa
   :: Edicions anteriors
   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Commemoració del Bicentenari de la batalla del Pont de Goi

22, 27 i 28 de febrer de 2009 - Valls


Video: Ruta teatralitzada de l'entrada dels francesos a Valls
  Vídeos publicats:
·
Ruta teatralitzada de l'entrada dels francesos a Valls
·
Entrevista amb l'historiador Francesc Murillo
·
Entrevista amb el director Isaac Moreres
·
Entrevista amb Mercè Tuà, membre del grup de teatre de Valls.

Àlbums de Fotografies publicats:

Ruta teatralitzada de l'entrada dels francesos a Valls

Del 24 de gener a l’1 de Març s’han celebrat diversos actes per commemorar el Bicentenari de la batalla del Pont de Goi a Valls.

El passat diumenge 22 de febrer va tenir lloc la Ruta teatralitzada de l’entrada dels francesos a Valls. L’ historiador local, Francesc Murillo, i l’actor i director Isaac Morera, han estat els encarregats d’elaborar la dramatúrgia.

  LA efsta

Damunt d’un carro tirat per un cavall, el mateix Francesc Murillo, va ser l’encarregat de conduir la ruta pels carrers de la vila narrant els esdeveniments que van tenir lloc, ara fa 200 anys.

valls 5

Prop d’unes 250 persones es van aplegar diumenge a les 10:00 del matí a la Plaça Sant Francesc per començar la ruta que va recórrer els següents espais: l’entrada del carrer de Sant Antoni des de la plaça de Sant Francesc, la Casa del mestre d’obres Pallars, la Casa dels Vives (carrer de Sant Antoni), la Plaça de l’Oli, la Rectoria (Carrer de l’Església), la Casa de la Vila (plaça del Blat), l’antic convent del Portal Nou (Plaça del Portal Nou), En Ca Tomàs i Ca Morató (Plaça de les Garrofes), el carrer del Carme, l’Església i l’antic convent del Carme (Plaça del Carme).

A cada espai es va poder veure una representació teatral d’una escena quotidiana dels fets narrats per l’ historiador. Una vintena d’actors i actrius de Valls van ser els encarregats de representar aquestes escenes gràcies al taller d’interpretació impartit per Isaac Morera dins del programa Tallers per la Festa, on es va treballar la creació de personatges, els gags, el moviment escènic i tècniques de interpretació de comedia dell’ arte i altres disciplines actorals com l’esgrima o la lluita teatral.

Vegeu una seqüència d'una acció.

escena valls 1 escena valls 2 escena valls 3

La iniciativa va ser tot un èxit que el públic va agrair, doncs a les ja consolidades rutes guiades (periòdicament es celebren rutes guiades) s’hi va afegir aquest cop la teatralització d’escenes quotidianes que feien encara més reals aquests fets històrics.

 

També dins dels actes organitzats per la commemoració del Bicentenari de la batalla del Pont de Goi, el passat dissabte 28 de febrer es va celebrar una conferència dramatitzada a les 20:30 al teatre principal de Valls.

conferència Valls 2008
La conferència va anar a càrrec del coronel retirat d’infanteria i de l’Estat Major de l’exèrcit, el senyor Ignacio Cervelló que va aportar un fets històrics molt interessants a la trobada.

Juntament amb ell hi havia dos personatges Theodor von Reding, general de l’exèrcit espanyol i Gouvion Saint-Cyr, general del Gran exèrcit de l’Emperador Francès, encarnats per dos actors del Valls, el Jaume Grant i el Raul Molina, que van donar un toc de realisme a la conferència amb les seves intervencions teatralitzades que varen poder treballar en el taller d’interpretació.

conferència valls 2008

Podeu llegir els guions de tots dos:

Guió general Reding

Guió general Saint Cyr

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona