Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa del glaç

Lliçà de Vall - 27 d'octubre de 2012


Amb aquesta segona edició, la festa del Glaç de Lliçà de Vall ja és una realitat consolidada.
 
 

El passat dissabte 27 d'Octubre, prop d'un miler de persones van participar de la Festa al Pou de Glaç de Can Gurri de Lliçà de Vall.

Des de les cinc de la tarda els assistents van gaudir de les activitats programades entorn a la Festa del Glaç. Tallers, jocs antics, rondalles, contes del territori, mercat pagès, mostra de productes autòctons i molt més. Al voltant de unes 180 persones varen estar implicades en l'organització i la realització de la festa.

Els voluntaris implicats en la festa varen fer possible que el públic assistent participés dels jocs medievals que hi havia, adquirissin productes artesans i agrícoles autòctons, gaudissin de les rondalles que els voluntaris explicaven, i ballessin en el taller de danses antigues entre d'altres activitats. Grans i petits van gaudir dels entorns naturals del recuperat Pou de Glaç de Can Gurri.

 
Lliça 2012  

L'Oleguer Biete, reconegut historiador del Vallès Oriental, va ser l'encarregat de fer les visites guiades al Pou mateix per explicar als interessats la historia i la importància dels Pous de Glaç durant els segles XVII i XVIII al territori.

Però va ser el grup de teatre els que es varen encarregar de transportar en la historia als espectadors que pujaven al carro del Temps. Des de les sis de la tarda fins a dos quarts de deu de la nit qui volia, podia pujar al carro del temps en grups de 20 persones i viure l'experiència d'en Pau Falguera i el notari Barrera. Personatges emblemàtics dels Pous de Glaç de Lliçà de Vall.

 

Descarregueu-vos el programa de la festa


 

Aquests visitants varen poder gaudir d'una visita teatralitzada pel entorns del Pou de Glaç. Des de dalt del carro varen viure en primera persona les anècdotes que s'han recollit d'aquests pous. Un a historia escrita per Artur, adaptada per la Maria i la Mònica i protagonitzada pel Grup Xamba Teatre, el taller de Teatre Jove, els Diables, els Gegants i veïns i veïnes de Lliçà de Vall. Un salt en el temps per conèixer les aventures i desventures d'aquella gent. En quatre escenes , el públic, va poder entendre la importància d'aquest producte pels veïns de Lliçà de Vall dels segles XVII i XVIII.

Però no va ser fins a les 22:30 de la nit que es va representar el desenllaç de l'espectacle. Tots els assistents van poder viure de prop la batalla que enfrontà els diables i la seva bèstia "La Bastarda", contra en Joan I (el rei Caçador) i la Violant, gegants de Lliçà de Vall i defensors dels pagesos. Un final que no va deixar a ningú "glaçat".

 

L'any passat es va celebrar la primera edició d'aquesta singular festa a mitjans de desembre però només va ser el tret de sortida perquè enguany, amb aquesta segona edició, la festa quedés consolidada amb una gran varietat d'activitats.

Per tal de dur a terme aquesta segona acció es programaren tres tallers participatius amb la col•laboració de Talles per a la festa: Manipulació de foc i seguretat, construcció de la bèstia de foc de Lliçà de Vall i recerca i interpretació dels pou s de Glaç, a càrrec de Ramon Altimira, Lluis Quiñones i Oleguer Biete, respectivament.

Sens dubte aquesta segona edició no va deixar a ningú indiferent i va contribuir a la consolidació de la festa dels Pous de Glaç.

 
 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona