Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIÓ
2008
 

 

FESTES 

 

XII Mercat Romà de Iesso

14 - 18 de juliol de 2008 - Guissona


Video: Espectacle de dansa. -La caixa de Pandora”- tallers de dansa, maquillatge i efectes especials.
  Vídeos publicats:
·
Espectacle de dansa. -La caixa de Pandora”- tallers de dansa, maquillatge i efectes especials.
·
Reconstrucció històrica de moda romana – Taller de tècniques del vestuari de la Roma Clàssica
·
Teatre clàssic: Lectura dramatitzada de -l’Anima en pena- de Plaute- Taller d’interpretació
·
VídeoClip. Festa del XII Mercat Romà de Iesso
·
Entrevista a Montse Esteve. Tallerista.
·
Entrevista a Angi. Associació de comerciants.
·
Entrevista Josefina i Lourdes. Associació de comerciants.
·
Entrevista a Irene. Associació de comerciants.
·
Entrevista Esther Roca. Regidora de cultura.

Àlbums de Fotografies publicats:

Altres arxius de la festa

El Mercat Romà i els Capvespres a la romana converteixen Guissona en la vila romana d’Iesso.

El passat 19 de Juliol es va celebrar el Mercat Romà d’Iesso que enguany arriba a la seva XII edició. Abans però els carrers de Guissona es van convertir per una setmana, del 14 al 18 de Juliol, en una bella vila romana, gràcies als Capvespres a la Romana.

Carrers i aparadors guarnits, música al carrer, cinema a la fresca o una escola de futurs legionaris dirigida a nens, on aquests aprenien a construir-se l’espasa, l’armadura i el casc, eren algunes de les activitats que els visitants podien gaudir.

Dins dels Capvespres a la Romana i fruit d’un taller de creació de personatge i interpretació, el dimecres 16 va tenir lloc una lectura dramatitzada de “L’ànima en pena” del comediògraf romà Plaute. Es van aplegar unes 500 persones que van omplir la plaça Bisbe Benlloch per poder gaudir de la representació.

També com a resultat d’un taller de vestuari romà celebrat al Juny, dijous 17 va tenir lloc una desfilada de roba en la que van participar una trentena de vilatans i vilatanes, molt d’ells membres de l’associació de Botiguers i Comerciants de Guissona. Els guissonencs i guissonenques van omplir la plaça per poder gaudir per primer cop d’aquesta desfilada de moda romana.

 

LA efsta
Reconstrucció històrica de moda romana
El Mercat Romà va començar amb una desfilada de cavalleria romana i amb l’arribada del Cèsar i la reina Cleopatra. Al llarg del dia van tenir lloc diverses actuacions musicals, el passeig i venda d’esclaus, la lluita de gladiadors i la primera cursa de quadrigues amb un gran éxit de convocatòria. Com a cloenda del dia i preludi de l’esperada Bakanal, va tenir lloc la dansa en honor del diví Cèsar i la reina Cleoplatra que enguany es basava amb el mite de Pandora amb maquillatges espectaculars i efectes especials que guarnien aquesta escenificació. Una vintena de joves guissonencs foren els protagonistes d’un dels actes més espectaculars i amb més assistència de públic d’aquesta XII edició del Mercat Romà d’Iesso.

Espectacle de Dansa a Guissona
Espectacle de Dansa a Guissona

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida