Jornades i Activitats PRO

El programa professional de la FiM 2014 arrencarà el divendres 16 de maig amb la Jornada Professional de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca. La FiM torna a obrir un espai de reflexió i treball obert a tots els creadors, productors, distribuïdors i programadors del sector musical que participen a la fira.

En el marc de la FiM desenvolupem un espai de reflexió i formació adreçat a tots els professionals del sector musical (programadors, mànagers, segells, agències, associacions, artistes, tècnics de cultura, creadors) que es configura en una Jornada el divendres 16 de maig i altres activitats durant el dissabte.

PROGRAMA D’ACTIVITATS FiMPRO
Divendres 16 de maig de 2014
11:00h-12:00h
Espai FiMPRO-Fènix (C. de la Font 15-17)
ACREDITACIÓ i lliurament de materials professionals
12:00h- 14:30h
Sala Pau Casals – Hotel Atenea Aventura (Avda. Ramon d’Olzina 52)
Jornada de treball i reflexió:Música popular i política, una parella amb molta vida.El vídeo d’Amaral, el desencant de Rockdelux amb Nacho Vegas, la politització o apoliticisme de l’indie,… sembla que fer-se preguntes sobre la dimensió política de la música s’ha convertit en un tema molt present en els darrers temps, si més no en molts mitjans de comunicació i en debats a les xarxes socials.Darrera el debat sorgeixen un munt de fils i preguntes diferents: hi ha una nova cançó de protesta? és nova? la dimensió política de la música es veu en les lletres, en la música o en les formes de gestió? I quan es diu que la música sempre és política, a quina mena de política ens referim? També podem trobar el debat en l’activitat de gestió. Hi ha una interpretació política del model de grans festivals? Quines connotacions polítiques té el debat cultura-lliure / cultura propietària? D’una banda, si ho comparem amb altres àmbits artístics, ens podem alegrar que el debat en relació a la música tingui la vitalitat que té. De l’altra, potser ens queda molt a parlar per ordenar una mica les idees i trobar, si cal, noves pràctiques o maneres de mirar les coses.Potser és bon moment, doncs, per tractar el tema, començant per aprendre a llegir el que ja estem fent, tant o més que dibuixant futurs desitjables.Ho farem en una jornada que serà més un espai de reflexió compartida que un espai convencional de formació. Inclourà, això si, convidats que ens aportaran les seves reflexions sobre aquestes qüestions, i també hi haurà moments per al debat general.

Modera Jordi Oliveras del col·lectiu Indigestió. Convidats:  Lucía Lijtmaer, Enric Montefusco, Marc Balfagón, Javier Rodrigo

15:45h-16:30h
Sala Pau Casals – Hotel Atenea Aventura (Avda. Ramon d’Olzina 52)
Xerrada:“La cultura en un futur estat  propi. Com afectaria a les polítiques culturals la consecució d’un futur estat independent?. A càrrec d’Albert Bardolet, Director de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
16:30h-17:30h
Sala Pau Casals – Hotel Atenea Aventura (Avda. Ramon d’Olzina 52)
Presentacions de projectes:Emergències digitals musicals i noves pràctiques musicals.Amb un format informal i ràpid, podrem conèixer diversos projectes de difusió, producció i consum musical que basats en les noves tecnologies de la comunicació i la participació innoven i apliquen la creativitat.L’Eix del Mal

L’Eix Del Mal és una associació cultural discòfila, d’aficionats als discos fonogràfics,l’objectiu de la qual és la divulgació de la música popular contemporània en el seu vessant més underground, donant a conèixer obres de formacions emergents, oblidades o ignorades pel seu escàs interès comercial.
Amb aquesta finalitat L’Eix del Mal publica un àudio-blog, programa audicions periòdiques i organitza altres saraus esporàdics.

Musicotec

Musicotec és una plataforma nascuda amb l’objectiu de reduir el temps i costos en l’organització d’esdeveniments musicals, mitjançant dues eines: el creador de riders tècnics* y el comparador de preus de lloguer o compra de material audiovisual.

The Camera Album

“A The Camera Album hem
dedicat els nostres esforços en crear
un espai a internet on la cançó sigui la
protagonista. Hem tractat de gravarla
en un context on ella i l’intèrpret
gaudissin d’un moment íntim i sense
interferències. L’objectiu és observarne
el que creiem que és essencial en
una cançó: què es vol dir i com es diu.”

Cooncert

Cooncert és un nou concepte de promotora social de concerts on els fans poden proposar quins artistes volen veure en directe a la seva ciutat.

A càrrec de Raúl Hinojosa i Rubén Jiménez (L’Eix del Mal), Ferran Vilanova (The Camera Album), Blai Carandell i Marc Torrents (Musicotec), Pau Corbalán i Jordi Isern (Cooncert).  

17:30h-18:30h
Sala Pau Casals – Hotel Atenea Aventura (Avda. Ramon d’Olzina 52)
Xerrada-debat:Gestionant la crisi des de les discogràfiques independentsXerrada que té com a principal objectiu debatre sobre la gestió de la crisi econòmica des de les discogràfiques independents a través de les experiències dels convidats al debat.Rubén Izquierdo, editor de Shook Down, moderarà la taula amb l’objectiu d’analitzar les alternatives obertes per plantar cara a la crisi des de les discogràfiques independents. Coedicions, edicions de tirada limitada i la recuperació de formats com el vinil o el cassette son algunes de les solucions plantejades per algunes de les discogràfiques convidades a la taula, que debatrà a més l’aplicació del nous formats digitals i la interactuació amb els usuaris generada amb el nou model de difusió.La xerrada tindrà com a finalitat generar un discurs optimista a través de l’experiència directa d’alguns dels seus protagonistes.A càrrec de Rubén Izquierdo (Shook Down), Kike Bela (Director artístic de la FiM), Sergi Egea (Famèlic) i Lluís Rueda (Jacquard Records).
 18:45h
Hort del Centre  (C. Comte de Sicart, 2)
Brindis d’inauguració-trobada dels professionals inscrits a la FiM Vila-seca 2014. Concert de Xebi SF.
   Dissabte 17 de maig de 2014
 Espai FiMPRO-Fènix (C. de la Font 15-17)
Showcases i taules rodones:TANTRUM#3-Mar i Muntanya- mostra de noves discogràfiques alternatives catalanesTrobada per a professionals i públic dintre del marc d’activitats per a professionals de la FIM- Fira de Música al Carrer de Vila-seca.La FiM dedica Tantrum#3, mostra de noves discogràfiques alternatives catalanes a presentar el vinil Mar i Muntanya, editat per La Fonoteca Barcelona i Shook Down Records, un compendi de temes de grups de l’escena catalana més emergent.Bartleby amb Shook Down RecordsElsa de Alfonso y Los Prestigio amb Canada Editorial

The Saurs amb Mama Vynila Records

Gúdar amb Hi Jauh USB?.

Paral·lelament es desenvoluparan taules rodones amb aquestes discogràfiques per promoure la reflexió i generar debat entorn als models de projectes discogràfics alternatius.

A càrrec de Rubén Izquierdo, Shook Down Records, Miguel Atienza (La Fonoteca Barcelona, Lluís Rueda (Jacquard Records), Albert (Hi Jauh USB?), Lucy Tcherno (Màgia Roja), Marc O’Callaghan, Oleguer Congost (The Indian Runners), M.A. Blanca (Medievo) i altres.  

Les activitats del programa FiMPRO del divendres 16 de maig, s’ubiquen a la Sala Pau Casals de l’Hotel Atenea Aventura, hotel oficial de la FiM Vila-seca.

Les activitats professionals del dissabte 17 de maig es celebren – obertes a públic i professionals – a la Terrasseta del Fènix i al Bar FiMPRO.

INSCRIPCIÓ JORNADES 

La inscripció professional, que inclou la inscripció a les jornades de la FiM és gratuïta i ofereix tota una sèrie de serveis i descomptes. La pots fer a travès d’aquest enllaç

inscripcionsPRO

 

 

 

 

DESCARREGA EL PROGRAMA d’Activitats FiMPRO