Vila-seca

VILA-SECA I LA PINEDA PLATJA

La suau brisa marina, l’aigua cristal·ina i la tranquil·litat són alguns dels trets més importants de la platja de la Pineda. La façana marítima de la Pineda Platja és un dels espais públics urbans oberts al mar de major entitat en la Costa Daurada. En total, gairebé quatre quilòmetres de platja acompanyen el passeig marítim d’aquest municipi costaner. I és que la platja de la Pineda és de les més netes, segures i ben gestionades ambientalment. Així ho demostra la bandera blava, un distintiu atorgat per la Fundació Europea d’Educació Ambiental.

Vila-seca té el segell de qualitat com a Destinació de Turisme Familiar, marca d’especialització que atorga la Generalitat de Catalunya a les destinacions especialment sensibles al turisme familiar. La Pineda Platja és un municipi turístic, que ofereix un ampli ventall d’allotjaments, restaurants, comerços i serveis preparats amb les instal•lacions i recursos necessaris per rebre a famílies.

La gran oferta hotelera amb un hotel de cinc estels, deu hotels de quatre estels, un d’ells amb encant en el centre històric de Vila-seca, un hotel de tres estels, un càmping de segona categoria i un gran nombre d’apartaments.

En el frontal marítim es troba el grup escultòric “Marca d’Aigua”, de Sergi Aguilar, evoca el mar, el vent, la terra i els camins; i el grup escultòric “Pineda”, de Xavier Mariscal format per 8 pins metàl•lics d’acer i coure.

Des de la Pineda es pot gaudir d’un passeig, per la Raval de la Mar, cap al centre històric de Vila-seca, on trobar els equipaments culturals. Descobrir el portal de Sant Antoni, porta d’entrada de la muralla medieval; el Celler de la Cooperativa, d’estil modernista de construcció de l’any 1919; el Castell de Vila-seca, castell d’aspecte neomedieval de l’època de la repoblació cristiana del Camp de Tarragona; l’Església de Sant Esteve, obra del S. XVII d’estil Neoclàssic, i el Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, gòtic de la segona meitat del S. XIV i que concentra la devoció mariana del municipi. Passejar pel carrer major i conèixer els comerços més tradicionals. Degustar els productes locals en la agrobotiga.
L’entorn natural del municipi manté uns valors altament benvolguts com són els diferents espais oberts verds.

El parc de la Torre d’en Dolça deu el seu nom a la torre del segle XVI situada en ple parc. Aquesta torre constitueix el nucli generador d’un parc que pretén ser un espai obert, verd, amb una utilitat social, esportiva i cultural, i que sigui un parc del seu temps, és a dir, un parc dissenyat amb criteris de sostenibilitat.

La Sèquia Major és un espai natural protegit pel Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya des de 1993. Es tracta d’una zona humida litoral situada en la Pineda.
Els cellers del municipi, “Clos Barenys” i “Vinyes del Terrer”, destaquen per l’extensió del seu cultiu i singularitat dels seus productes i pertanyen a la DO Tarragona
Aquells que vulguin refrescar-se baixant per tobogans plens d’aigua i diversió, el parc aquàtic Aquopolis és una bona opció. A més, Aquopolis compta amb un delfinario, únic en la Costa Daurada, on dofins i lleons marins fan acrobàcies davant l’expectació del públic. El parc aquàtic ofereix la possibilitat de banyar-se i apropar-se als dofins en una activitat anomenada Dolphin Encounter.
Aquells que vénen a passar uns dies en la Pineda també poden gaudir de les atraccions i els espectacles del parc temàtic PortAventura i submergir-se en costa Carib Aquatic Park..
Lumine Golf & Beach Club és un nou resort esportiu amb tres camps de golf. Un total de més de 200 hectàrees on podrà experimentar al màxim les emocions d’aquests esport en un marc ideal combinant-ho amb un espectacular Beach Club amb 8 piscines tipus infinity i el Restaurant Lumine de gran riquesa gastronòmica.

Una nova forma d’entendre el benestar i el descans són els centres d’aigües Aquum Spa & Wellness i centre Spalas Spa&Wellness de l’hotel Gran Pales. Aporten salut en un entorn ple d’harmonia que t’apropa a la font d’incansable benestar i origen de la vida. Els dos spas es converteixen en un oasi de relax i tranquil•litat que acaronessin el teu cos i la teva ment.

Podeu conèixer més de Vila-seca a : www.lapinedaplatja.info

Podeu descarregar-vos SYNCTUR (App per mòbils i d’escriptori) per estar al dia de tota la activitat turística i lúdica de Vila-seca.

logo-lapinedalogosynctur